vineri, 2 iulie 2010

Punct de echilibru

Universul este intr-o stare de echilibru. O stare de echilibru catre care tindem si noi ca fiinte, dar nu o atingem. Starile si problemele cotidiene ne impiedica sa ajungem acolo. Simtim cateodata ca nu apartinem lumii acesteia. Probabil ca asa este. Dar exista o logica a faptului ca suntem aici, acum. Universul e guvernat de logica. Tot ce se intampla se intampla pentru ca trebuie sa se intample.
Priveste viata ca un joc presarat cu obstacole. Trebuie sa joci jocul. Nu te poti situa in afara lui ca observator. Pentru ca daca o faci in momentul in care intri inapoi in joc nu mai esti pregatit pentru surprizele pe care ti le ofera. Nu mai stii cum sa depasesti obstacolele. Avem nevoie de un punct de echilibru in viata. In momentul in care il atingem putem sa jucam jocul. Nu devine mai simplu. Dar il intelegem atunci. E momentul in care toate par sa se puna la locul lor. Si cand realizezi ca poti face orice.
Trebuie sa acceptam schimbarile care ne apar in viata. Dar nu trebuie sa le fortam. Nu trebuie sa facem schimbari cand nu e momentul potrivit. Cand nu exista o logica a schimbarii.
Lasa jocul sa treaca prin tine. Joaca-l. Accepta-l asa cum e. Fa schimbari cand e momentul sa faci schimbari. Goleste-ti mintea de ganduri negative. Nu mai lasa teama sa te conduca. Renunta la frica. Las-o sa treaca prin tine. Si dupa ce o sa faci asta o sa te descoperi mai bun si mai puternic. Nu vedem solutiile problemelor noastre de zi cu zi pentru ca nu ne lasam sa le vedem. Atinge acel punct de echilibru si o sa intelegi cum sa joci jocul.
Nu va pot descrie exact ce s-a petrecut in mintea mea cand am realizat asta. Ce va scriu aici reprezinta doar o simpla descriere. Cand o sa ajungeti acolo o sa intelegeti.

"When you think to take determination of your
fate into your own hands, that is the moment you can be crushed. Be
cautious. Allow for surprises. When we create, there are always other
forces at work."

- Darwi Odrade


"Confine yourself to observing and you always miss the point of your life. The object can be stated this way: Live the best life you can. Life is a game whose rules you learn if you leap into it and play it to the hilt. Otherwise, you are caught off balance, continually surprised by the shifting play. Non-players often whine and complain that luck always passes them by. They refuse to see that they can create some of their own luck."

- Darwi Odrade

Niciun comentariu: